Æbleskiver med røget laks og dildsne

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

 Æbleskiver (ca. 50 stk.)
150 gr. Hvedemel
2,5 dl. Sødmælk
1 tsk. Sukker
0,5 tsk. Bagepulver
2 stk. Æg
1 spsk. Friskpresset citronsaft
Lidt friskkværnet sort peber

Laksefyld
150 gr. Koldrøget laks
150 gr. Flødeost
1 bdt. Dild - kun toppene (stilkene gemmes til dildsne)
Dildsne
Dildstilke fra dit dildbundt
2 dl. Koldpresset rapsolie
50-100 gr. Maltodextrin

Fremgangsmåde:

Æbleskivedej:
1. Pisk mel og mælk godt sammen
2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk det hele sammen
3. Hæld på sifonflaske og tilsæt en nitrogenpatron

Fyld:
1. Blend laksen sammen med flødeost og dild
2. Æbleskivebagning:
3. Smør æbleskivepanden med smør og sprøjt ca 1 spsk. dej i hvert hul
4. Læg en teskefuld laksefyld i midten, og sprøjt en teskefuld æbleskivedej på toppen
5. Vend når overfladen har fået en gylden farve
6. Dildsne:
7. Start med at lave dildolie. Varm rapsolien og dildstilke op i en gryde til 60 grader
8. Blend det derefter på højeste styrke i ca. 3 minutter og sigt gennem et kaffefilter
9. Bland nu olie og maltodextrin sammen, til det bliver til sne. Tilsæt olien lidt af gangen til ønskede konsistens opnås