Hjemmelavet granola med nødder, frø og kerner

Opskriften er beregnet til 4 portioner tillberedningstid 45 min.

 

Ingredienser:

  • 150 g. havregryn
  • 50 g. hasselnødder
  • 50 g. mandelflager
  • 50 g. hele pekannødder
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 15 g. solsikkekerner
  • 15 g. græskarkerner
  • 15 g. hørfrø
  • 150 ml. kondenseret mælk
  • 50 ml. kokosolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål
  3. Pisk den kondenserede mælk sammen med kokosolien
  4. Bland det hele godt sammen så alle de tørre ingredienser er godt dækket
  5. Hældes ud på en bageplade med bagepapir og fordeles jævnt
  6. Bages i 25-30 minutter til det er let gyldent
  7. Husk at røre rundt i det med 6-8 minutter interval, så det tørrer jævnt
  8. Når det er fint gyldent tages bradepanden ud af ovnen
  9. Afkøles ved stuetemperatur
  10. Eventuelle store stykker granola kan brydes op med en træske
  11. Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur

Granola kan holde i ca. 1 måned