Hjemmelavet flæskesvær

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.

 

Ingredienser:

  • 500 g. økologiske grisesvær (vi anbefaler du køber dem hos den lokale slagter)
  • 5 stk. Laurbærblade
  • 4 hele sorte peberkorn
  • 2 tsk. fint salt

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær sværen i strimler på á ca. 1 cm. bredde
  2. Læg dem forsigtigt i en gryde med kogende vand, laurbærblade og peberkorn
  3. De skal koges i ca. 20 minutter
  4. Tages op og lægges på fedtsugende papir og duppes enkeltvis
  5. Gnid saltet grundigt ind i sværene - det fremhæver smagen
  6. Spred sværene ud på en bageplade med bagepapir
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 30 min.
  8. Det er vigtigt du vender dem flere gange undervejs og hælder det smeltede fedt fra
  9. Sørg for sværene hele tiden er jævnt fordel på pladen
  10. Når de har fået den ønskede sprødhed og farve tages sværene ud af ovnen
  11. Placeres på fedtsugende papir og afkøles ved stuetemperatur
  12. Nu er sværene klar til servering