Forskellige chips
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
Tapioka chips:
- 0.5 l Kyllingefond
- 75 g Tapiokaperler
- 25 g Allround krydderi
- 0.5 l Olie
Grødchips grundopskrift:
- 500 g Grødris
- 2.5 l Vand
- 3 g Salt
Lilla kartoffelchips:
- 0.5 kg Blå kartofler
- 2 spsk Grøntsagsfond
- 1 l Vand
- 160 g Kartoffelmel
- Salt
Fremgangsmåde:
Tapioka chips
1. Kog kyllingefond, krydderi og tapiokaperler sammen, til perlerne er klare
2. Fordel massen i et meget tyndt lag på bagepapir.
3. Tør massen i ovnen ved 65 grader i ca 10 timer eller til det er helt tørt.
4. Bræk massen i mindre stykker og fritér dem kort, til de er sprøde
Grødchips
1. Kog grødris møre med vand og salt
2. Blend og smør risene ud på bagepapir.
3. Lad massen tørre helt i ovnen på 120 grader. Fritér dem derefter kort, til de er sprøde
Lilla kartoffelchips
1. Kartoflerne koges møre med skræl på
2. Blend kartoflerne sammen med vand, fond og salt i en blender. Tilsæt kartoffelmel