Sprød knækbrød

Hjemmelavet knækbrød er utrolig undervurderet, udover at det er virkelig nemt selv at lave, kan man selv bestemme hvilke kerner der skal i. Det er nemt at reducere madspildet ved at få brugt rester af forskellige korn og frø og så smager det ovenikøbet virkelig lækkert.

Opskriften er beregnet til 2 bageplader


Ingredienser:

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 dl rugmel

Fremgangsmåde:

     1. Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner,
         hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen

     3. Tilsæt vand og olie, og rør det hele sammen til en jævn dej
      
     4. Del dejen i to lige store portioner

     5. Rul de 2 portioner dej ud på hver deres bageplade, imellem 2 stykker
         bagepapir, til der har en ens tykkelse på 2-3 mm. over det hele

     6. Skær dejen I firkanter med kniv, bagespatel eller pizzakniv

     7. Bag knækbrødene ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er sprøde og
         letgyldne.

     8. Lad de sprøde knækbrød afkøle på en bagerist