Græskarchips

skål med ternet papir med flere løgringe

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

1 stk. Hokkaido græskar (ca. 800 g.)
1 l. Rapsolie
1 tsk. Fint havsalt

Fremgangsmåde:

1. Græskarchips er en sjov og overraskende lækker snack til efteråret.

2. Halver græskarret, og fjern græskarkernerne
3. Skær det i tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller
4. Skiverne må ikke være mere end 0,5 cm tykke
5. Varm olien op til 165-170 C i en høj, tykbundet gryde - hold godt øje med den
6. Kom græskarskiverne i lidt ad gangen, og steg dem gyldne
7. Tag dem op, og læg dem på fedtsugende papir
8. Drys skiverne med fint havsalt
9. Spis dem gerne samme dag, eller opbevar dem i en lufttæt beholder

10. Hvis chipsene ikke er helt sprøde, kan de bages i ovnen ved 100 C i ca. 30 min.