Torsk, jordskokkepuré og stenbiderrogn

Gourmet forret med røget fisk, kaviar og dild på sort tallerken.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 60 min.

Ingredienser:

  • 4 stk. frisk torsk á ca. 125 g.
  • 800 g. jordskokker - skrælles og skæres i grove tern
  • 2 dl. sødmælk
  • ½ dl. piskefløde
  • 200 g. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. dild, finthakket
  • 100 g. stenbiderrogn, renset
  • 1 stk. æble, kernehuset fjernes og æblet skæres i fine tern
  • ½ økologisk citron

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 150°C
  2. Kog jordskokkerne med de 2 dl sødmælk i en passende gryde med låg
  3. Koges ved middel varme til de er helt møre
  4. Herefter tages jordskokkerne op med en hulske og over i en blender
  5. Blendes og tilsættes mælken fra gryden til det har konsistent af en glat puré
  6. Smages til med salt og peber og holdes varmt
  7. Fordel torskestykkerne på en bageplade med bagepapir - skindet skal vende opad
  8. Krydr dem med salt og peber og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 10 min.
  9. I mellemtiden blandes stenbiderrogn, æbler, dild og creme fraiche i en skål
  10. Smages til med salt, peber og en anelse frisk citronsaft
  11. Bag torsken i ca. 6 min. Indtil den er fast at røre ved og skindet er let at trække af
  12. Anretning: Fordel jordskokkepuré på midten af 4 tallerkener
  13. Læg den bagte torsk ovenpå den udsmurte puré
  14. Fordel creme fraich med stenbiderrogn og æbler ovenpå fisken