Torsk, jordskokkepuré og stenbiderrogn
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 60 min.
Ingredienser:
- 4 stk. frisk torsk á ca. 125 g.
- 800 g. jordskokker - skrælles og skæres i grove tern
- 2 dl. sødmælk
- ½ dl. piskefløde
- 200 g. creme fraiche 18%
- 2 spsk. dild, finthakket
- 100 g. stenbiderrogn, renset
- 1 stk. æble, kernehuset fjernes og æblet skæres i fine tern
- ½ økologisk citron
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 150°C
- Kog jordskokkerne med de 2 dl sødmælk i en passende gryde med låg
- Koges ved middel varme til de er helt møre
- Herefter tages jordskokkerne op med en hulske og over i en blender
- Blendes og tilsættes mælken fra gryden til det har konsistent af en glat puré
- Smages til med salt og peber og holdes varmt
- Fordel torskestykkerne på en bageplade med bagepapir - skindet skal vende opad
- Krydr dem med salt og peber og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 10 min.
- I mellemtiden blandes stenbiderrogn, æbler, dild og creme fraiche i en skål
- Smages til med salt, peber og en anelse frisk citronsaft
- Bag torsken i ca. 6 min. Indtil den er fast at røre ved og skindet er let at trække af
- Anretning: Fordel jordskokkepuré på midten af 4 tallerkener
- Læg den bagte torsk ovenpå den udsmurte puré
- Fordel creme fraich med stenbiderrogn og æbler ovenpå fisken