Gule påske popkugler
Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
150 g Blødt smør
150 g Sukker
2 stk Æg
150 g Hvedemel
5 g Bagepulver
5 g Salt
1 stk Økologisk citron
2 Spsk Lys marmelade - gerne æblemarmelade
1 tsk Gul geléfarve
200 g Hvid chokolade
50 g Krymmel
Fremgangsmåde:
1. Rør smør og sukker sammen, så det bliver luftigt
2. Tilsæt et æg ad gangen
3. Vend hvedemel, bagepulver, salt, citronskal og citron saft i
4. Kom dejen i en smurt form, og bag i ca. 40 minutter på 180 grader
5. Køl kagen ned, og kom den i en skål sammen med 2 spsk æblemarmelade og 1 tsk gul geléfarve
6. Rør blandingen sammen til en klisteret men fast masse
7. Lav 16 lige store kugler, og kom dem på en pind eller et papsugerør
8. Smelt den hvide chokolade i et vandbad eller mikroovn
9. Kom den smeltede chokolade i et glas, som har en lidt større diameter end kuglerne
10. Dyp kagekuglerne i chokoladen og bagefter dyp dem i krymlen.
11. Stil dem i et krus i køleskabet, indtil de skal serveres