Panzanella med vandmelon
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
200 g Surdejsbrød fra dagen før skåret i croutoner
1 dl Olivenolie
0,5 stk Mellemstor vandmelon
1 stk Stor agurk
0,25 dl Sherryeddike
12 ps Persilleblade
Havsalt
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Bland croutonerne med halvdelen af olivenolien.
3. Drys med havsalt, bland godt og læg croutonerne i et ovnfad.
4. Bag i 6 til 8 minutter, indtil de er gyldne og stadig lidt bløde.
5. Lad croutonerne køle af.
6. Vask og skær agurken i pæne tern.
7. Skær vandmelonen i 1/4 stykker, og trim skralden væk.
8. Skær derefter melonen i tern i samme størrelse som agurken.
9. Bland med den resterende olivenolie, eddike, croutoner og agurk.
10. Bland persillen i til sidst.
11. Kan med fordel serveres som en sidesalat.