Torsk stegt på crouton med hvidvinsskumsauce

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.

Ingredienser:

700 gr. Torskefilet
0,5 dl. Æggehvide
1 dl. Piskefløde
Salt og friskkværnet peber
4 skiver Sødmælksbrød eller andet godt brød - tynde skiver uden skorpe
75 gr. Smør til stegning

Hvidvinsskumsauce
0,5 stk Løg, finhakkede
1,5 dl. Hvidvin
5 dl. Hønsefond
1 dl. Piskefløde
Salt og friskkværnet peber
ca. 1 tsk. Lecitinpulver

Fremgangsmåde:

1. Torsken skæres i 4 flotte stykker á 125 gr.
2. Blend de resterende 200 gr. torsk til en souffléfars med salt, peber, æggehvider og 1 dl. piskefløde
3. Fordel soufflefarsen på de fire stykker torsk, og tryk en brødskive fast ovenpå
4. Steg fisken på brødsiden i smør, og læg den derefter i et ovnfast fad
5. Bag færdig i en forvarmet ovn ved 190C i ca. 10-12 minutter

Hvidvinsskumsauce
1. Sauter det finthakkede løg i olien, og tilæt derefter hvidvinen
2. Lad det koge ind, til hvidvinen næsten er forsvundet, og tilsæt derefter hønsefond
3. Kog det ind til ca. det halve, og tilsæt så piskefløden
4. Kog op, og smag til med salt og peber
5. Tilsæt lecitin lige inden servering, og skum saucen op med en stavblender
6. Anret fisken med dine favorit grøntsager og den skummende sauce