Baconmarmelade med Bourbon

Opskriften er beregnet til 10 portioner, tilberedningstid 60 min.

 

Ingredienser:

  • 500 g. røget bacon
  • 1 stk. salatløg, finthakket
  • 2 fede hvidløg, knust
  • 85 g. brun farin, økologisk
  • 2 spsk. Eddikecider
  • 2 spsk. ahornsirup, økologisk
  • 1 dl. friskbrygget stærk sort kaffe
  • ½ dl. Bourbon whisky

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i fine tern, og rist dem på en pande til de er sprøde og gyldne
  2. Tag baconstykkerne op med en hulske men lad fedtet blive i panden
  3. Skru ned for varmen og tilsæt det finthakkede løg
  4. Lad det stege ved svag varme til løgene er bløde og brunede
  5. Tilsæt hvidløg, brun farin, æblecider, sirup, kaffe og Bourbon
  6. Lad det simre i 15 min under jævnlige omrøring
  7. Tilsæt de ristede baconstykker og lad det simre yderligere i 10-15 minutter
  8. Når konsistensen er tyk og sirupsagtig er marmeladen færdig

Hæld den i et glas skyllet med Atamon så kan det holde sig i op til 2 måneder