Baconmarmelade med Bourbon
Opskriften er beregnet til 10 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
- 500 g. røget bacon
- 1 stk. salatløg, finthakket
- 2 fede hvidløg, knust
- 85 g. brun farin, økologisk
- 2 spsk. Eddikecider
- 2 spsk. ahornsirup, økologisk
- 1 dl. friskbrygget stærk sort kaffe
- ½ dl. Bourbon whisky
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i fine tern, og rist dem på en pande til de er sprøde og gyldne
- Tag baconstykkerne op med en hulske men lad fedtet blive i panden
- Skru ned for varmen og tilsæt det finthakkede løg
- Lad det stege ved svag varme til løgene er bløde og brunede
- Tilsæt hvidløg, brun farin, æblecider, sirup, kaffe og Bourbon
- Lad det simre i 15 min under jævnlige omrøring
- Tilsæt de ristede baconstykker og lad det simre yderligere i 10-15 minutter
- Når konsistensen er tyk og sirupsagtig er marmeladen færdig
Hæld den i et glas skyllet med Atamon så kan det holde sig i op til 2 måneder