Grillet agurk med salat af spinat og æble

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

  • 1 stk Agurk
  • 50 g Spinat, vasket og drænet
  • 20 g Kørvel
  • 2 stk Æble
  • 1 stk Chili, frø fjernet

    Salatdressing
  • 200 ml Olivenolie
  • 2 spsk Dijonsennep
  • 2 spsk Honning
  • 4 spsk Æblecider eddike
  • 2 stk Pillede fed hvidløg

  • 2 stk Rugbrødsskiver fra dagen før, lidt tørre
  • 10 ml Olivenolie
  • 4 stk Kørvel til pynt

 

Fremgangsmåde:

1. Vask agurk og æble grundigt
2. Skær agurken på langs og fjern kerner
3. Skær den ene halvdel af agurken i 4 lige store stykker til grillning

Salatdressing:
4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen indtil den er glat
5. Grill de 4 stykker agurk for at få et flot grillmønster
6. Skær æblet og den resterende halvdel af agurken i tern
7. Mariner æblet, agurken og spinaten med dressingen og fordel mellem 4 tallerkener
8. Pynt med den grillede agurk
9. Blend rugbrødet og olivenolie og pynt salaten med det
10. Pynt også med kørvel