Langtidsstegt grisebryst med Hoisin sauce og fennikelfrø

Blå tallerken med grisebryst og pynt

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

1 Kg. grisebryst uden ben
200 gr. hoisin sauce (findes blandt andet i asiatiske butikker)
15 gr. tørrede fennikelfrø
30 gr. salt
15 gr. peber

Fremgangsmåde:

1. Bland salt og peber og gnid det godt ind i kødet
2. Forvarm ovnen til 250 grader
3. Læg kødet i et ovnfast fad og og steg det i ovnen i 6-8 minutter
4. Skru derefter ovnen ned på 75 grader
5. Kødet skal steges i 6-8 timer, gerne natten over
6. Det er vigtigt kødet opnår en kernetemperatur på min. 65 grader
7. Når kødet er færdigt tages det ud og smøres med Hoisin sauce
8. Rist fennikelfrøene let på en tør pande og drys dem på
9. Læg herefter kødet i en pose og sæt den under tryk. Du kan fx sæte en tung gryde ovenpå.
10. Stil det på køl natten over
11. Del kødet op i 8 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir
12. Steg dem i ca. 10 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader
13. Det skal steges til Hoisin saucen karamelliserer
14. Server det gerne sammen med fermenteret kål, kimchi eller stegte nudler