Vegetarisk auberginesild

 

Opskriften er beregnet til 4 personer 

Ingredienser:

  • 300 g. auberginer
  • 1,50 dl eddike
  • 1,50 dl sukker
  • 2 tsk. allehånde
  • 2 tsk. sort peber
  • 8 spsk. kogevand fra kikærter
  • 2 spsk. eddike
  • 2 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 0,50 g. sort peber
  • 1 tsk. Xantana
  • 2 dl raps olie
  • 1 helt æble
  • 2 drueagurker
  • 1 halvt løg
  • 20 g. dild
  • 50 g. kapers

 

Fremgangsmåde:

     1. Skræld auberginerne og halver dem på langs

     2. Skær dem i skiver på ca 1 cm
     
     3. Lav sylte lage af eddike, sukker, allehånde og sort peber

     4. Køl lagen og kom auberginerne i og lade dem stå i mindst 1 døgn
     
     5. Kikærtevand fra dåse kikærter kan bruges som det er

     6. Hvis i koger kikærter selv så skal vandet reduseres til det halve efter
         kikærterne er taget op

     7. Blend kikærtevandet sammen med eddike, dijon sennep, salt, karry,
         paprika og sort peber 

     8. Tilsæt olie mens der blendes

     9. Til sidst kommes Xantanen i for at holde mayonnaisen