Artiskok- og gulerodsgryderet

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

4 stk Artiskok
4 stk Gulerødder med toppe
1 stk Hvidløgsfed
2 stk Skalotteløg
200 ml Olivenolie
5 spsk Hvidvinseddike
1 bdt Flad bladpersille
1 stk Citron

 

Fremgangsmåde:

1. Sæt vand over til artiskokkerne.
2. Knæk stokkene af artiskokkerne, og kasser dem.
3. Kom artiskokkerne i det kogende vand, og tilsæt salt og ½ citron med skal.
4. Kog artiskokkerne i 25-30 minutter (gerne kraftigt for at undgå mørkning).
5. Tag artiskokkerne op, dryp dem af, og stil dem på et skærebræt.
6. Tag de midterste hjerteblade ud af artiskokkerne, og kasser dem.
7. Nede i blomstens midte sidder "hårene", som du kan fjerne med en lille ske.


8. Vær forsigtig med ikke at tage selve artiskokkens hjerte med op.
9. Skær artiskokken i 8 lige store trekanter.

10. Skræl og vask gulerødderne godt.
11. Skær gulerødderne i samme størrelse som artiskokkerne.
12. Pil hvidløg og skalotteløg, knus hvidløg og skær skalotteløget fint.
13. I en stor nok stegepande, steg forsigtigt hvidløg og skalotteløg (uden farve).
14. Gem hvidløg og skalotteløg til senere, skru op for varmen og steg nu artiskokkerne.
15. Steg artiskokkerne til de får en flot gylden farve.

16. Skru ned for varmen, og tilsæt gulerødderne, og steg forsigtigt i 5 minutter.
17. Tilsæt derefter skalotteløg og hvidløg fra tidligere og olivenolien.
18. Lad dette trække ved laveste temperatur i 10 minutter.
19. Krydr med vinager, og lad stå i minimum 1 time til marinering.
20. Før servering, varm forsigtigt op og afslut med hakket persille.
21. Kan serveres til fisk, kylling eller som tilbehør til grøntsager.