30% mindre madspild i Coors kantiner

Coor's adm. direktør Jørgen Utzon er glad for, at regeringen med klimapartnerskaberne har valgt erhvervslivet som medspiller til at få løst klimaudfordringerne.

I Coor arbejder vi på at mindske mængden af madspild pr. kantine og gæst. Sammen med eSmiley har vi digitaliseret registreringen af madspild i vores kantiner. Og via skærme kan medarbejderne hver dag følge med i madspildsstatistikken og selv være med til at påvirke den, når de står ved buffeten..

Årsager til madspild 

Der kan være flere forskellige årsager til madspild, men i langt de fleste tilfælde indebærer det en eller flere af nedenstående faktorer;

  • Tallerkenrester
  • Frygt for at blive syg
  • Overskud fra madlavning
  • Den sidste holdbarhedsdato er overskredet
  • Der er handlet for meget 
  • Sensoriske grunde som udseende, lugt og smag.

Hvorfor er madspild et problem?

FN’s bæredygtighedsmål er en minimering af madspild med 50 % inden 2030. Der er altså stort fokus på området, men hvorfor er madspild et problem rent praktisk? Madspild belaster miljøet mere, end vi måske går rundt og tror. Først og fremmest belaster det i langt de fleste tilfælde at producere maden i sig selv, og dernæst er det spild af ressourcer, når maden efterfølgende smides ud. Det forsager en unødig miljø- og klimabelastning, som i sidste ende er formålsløs, og derfor er madspild et område, der er værd at prioritere og arbejde på at forbedre. 

Hvordan undgår I madspild på arbejdspladsen?

Som arbejdsplads kan man blandt andet overveje, om man har valgt en bæredygtig kantine, der har fokus på madspild, forbrug og bæredygtighed. Hos FOOD by Coor har vi skabt et kantineunivers, hvor trivialiteten bliver udfordret, mens bæredygtige råvarer, ressourceudnyttelse og den gode smag fremelskes. Det seneste år er madspildet blevet 30 procent mindre i COOR’s kantiner. Læs hele interviewet med Jørgen Utzon her.

Læs meget mere om, hvordan vi arbejder med kantinedrift og bæredygtig mad, eller kontakt os i nedenstående formular. Vi byder med glæde på en frokost, så I kan selv kan smage, hvilke værdier vi står for. 

Kontakt os for at høre mere

Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede